Toszkána. Az olasz gasztronómia és a Chianti szerelmeseinek egyik legkedveltebb úticélja. Ehhez a régióhoz hasonló élmény várhat minket ugyanakkor itthon is! A Neszmélyi Borvidék ad otthont ugyanis a Meleges-hegynek, amelynek tetején megszámlálhatatlan szőlőtőke mellett a Duna lélegzetelállító panorámája, illetve a Hilltop Borhotel és Étterem barátságos, környezetbe illő épülete várja a kikapcsolódásra szomjazó utazókat.

Fotó: gastroturismo.hu

Az étlapon a modern konyha változatos ízvilága mellett klasszikus, magyar fogásokat is választhat az országutak kalandora. Élnek a szezonális alapanyagok nyújtotta lehetőségekkel is így téve változatosabbá a kínálatot.

Italkínálatukban a neszmélyi Hilltop Borászat borai kóstolhatók természetesen. Aki viszont kevésbé borissza, vagy sofőr pozícióba kényszerül, számos alkoholmentes ital közül is választhat.

A Borhotel és Étteremhez kb. 4 – 4,5 ha gondozott, parkosított terület tartozik, amihez egy kőből készült kilátó, egy korszerű játszótér, egy térkőburkolatú és egy füves rendezvénytér, továbbá feszített víztükrű 21 x 7 m-es medence tartozik. Ezen kívül egy 170 fő befogadására alkalmas, gyönyörű pincehelység.

Természetesen számos boros program közül is választhattok. Úgy is, mint borebédek, borvacsorák, borismereti trainingek. A nyári időszakban vasárnaponként időjárás és foglaltság függvényében PanoráMatinéval várnak, ahol a medencében hűsölve gyönyörködhettek a tájban egy-egy pohár frissítő fröccs, vagy vérpezsdítő bor mellett. Minden nap bisztosítanak lehetőséget borkóstolóra akár muzeális borokból is ( például: Chardonnay 1999, Kékfrankos-Merlot 1996, Sauvignon Blanc 1997). Mint megtudtuk Nagy András vezetőtől, pincetúrán is részt vehettek 2-3 nappal korábbi bejelentkezés után.

Távolság:
Budapesttől: 70+ Km
Tatától: 10+ Km