Holnap indul a hazánk egyik legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Víz-Zene-Virág!
A fesztivál 1993-as indulása óta igazi siker sztori. A folyamatos fejlődés eredményeként mára az ország minden tájáról özönlenek a vendégek az Öreg-tó partjára, hogy együtt ünnepeljünk.
Idén június 28. és 30-a közt hét színpadon, valamint az Öreg-tó felszínén és a tatai vár vadregényes kertjében zajlanak majd az események: koncertek, kiállítások, vásárok, gyermekprogramok, versenyek.
A háromnapos forgatag csúcspontja a hagyományos szombat esti műrepülő show, majd az azt követő, több tucat lámpással kivilágított csónakot és hajót felvonultató vízi karnevál, illetve a tűzijáték.

Megtestesült értékek
A fesztivál nevében is igyekszik tükrözni értékeit. A víz a környezetünk védelmét, az egyre fontosabbá váló ökológiai tudatosságot jelképezi. A zene a társadalmi befogadást, a toleranciát, a közösség felé való nyitást fejezi ki. A virág pedig a testi-lelki harmóniát jeleníti meg a rendezvényen, díszletet, hátteret és keretet adva az eseményeknek.
A háromnapos rendezvény igazi kuriózum: zene, gasztronómia, egészség, sport, környezettudatosság, kézművesműhelyek – azaz szórakozás és értékközvetítés egyben, ahol minden korosztály talál kedvére valót.
Az elmúlt esztendőkben rendre százezrek fordultak meg a Komárom-Esztergom megyei városban, így nem túlzás azt állítani: mára a népes hazai fesztiválmezőnyben egyedülálló gyermek- és családközpontú rendezvénnyel Tata és a Vízzene – ahogy sokan rövidítik a nevét – végérvényesen elfoglalta az őt megillető helyét a hazai fesztiváltérképen.

A VÍZZENE MAGYARORSZÁG 10 LEGISMERTEBB FESZTIVÁLJA KÖZÉ TARTOZIK (MAGYAR TURIZMUS ZRT.)

Jegyinformációk

Színpadi Programok:

Otto Fuchs Nagyszínpad
Grundfos Várszínpad
Borudvari Pódium
Bridgestone Aréna
24 Óra Hazai Pálya Színpad
Életfa Program Szipi Pódium

Távolság:
Budapesttől: 60+ Km
Tatától: 1+ Km