Új színfolttal gazdagodott 2003-ban Lábatlan rendezvényeinek sora. Az első alkalommal hagyományteremtő szándékkal megrendezésre került Blues Fesztivál mottója azóta szállóigévé vált: “Élő környezetben, élő zenével!”

A Blues Fesztivál a Gerenday Kertben többek között azt a célt szolgálja, hogy e kellemes és nagy múltú környezetben, értékes zenét hallgatva töltsünk el egy, vagy több napot, estét.

Az eseményt színvonalas kulturális, képzőművészeti, gasztronómiai és idegenforgalmi programokteszik még színesebbé.

A rendezvény célja a város kulturális rendezvényeinek színesítése és ismertségének elősegítése, nemcsak a környék, hanem az egész ország számára.  Természetesen teret enged a kultúra más területeinek is, így kiállítási, bemutatkozási lehetőséget ad a környékbeli amatőr zenekaroknak, képzőművészeknek és a helyi gasztronómiának. A célok elérését a páratlan környezeti adottságokönmagukban rejtik, felhívva a figyelmet az élő természet szépségeire, védelmére.

Maga a rendezvény önmagában turisztikai vonzerő. A térségben egyedüli olyan blues fesztivál, ami hagyományt teremtett és több, mint 15 éve működik! Az országosan, esetenként nemzetközileg is ismert együttesek, fellépők vonzzák a környező és távolabbi települések érdeklődő közönségét. A rendezvénynek vannak törzslátogatói, akik az ország számos távolabbi pontjáról (Győr, Szeged, Szentes, Budapest, Gyöngyös, Pécs, Felvidék stb.) érkeznek minden évben. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a rendezvény ingyenes, ami Magyarországon egyedinek mondható.

Idei rendezvény programja:

2019. július 19. péntek:
18:00 – 19:15 Sam Redbreast Wilson duó
19:45 – 21:00 King Cat Rhythm zenekar (swing, rockabilly, rock n’ roll)
21:15 – 22:30 Gál Csaba Boogie HWY61 zenekara
23:00 Bonus Track Band Zenekar

2019. július 20. szombat:
18:00 – 19:15 Belvárosi Betyárok Akusztik Stand Up
19:45 – 21:00 Little G Weevil szóló
21:15 – 22:30 OLYVÉRSKY BAND
22:45 Ferenczi György és a Rackajam

“Élő környezetben, élő zenével!” – a rendezvény Facebook oldala

Távolság:
Budapesttől: 60+ Km
Tatától: 25+ Km