Az Öreg-tó ezer arca – ez is lehetne ennek a SUP túrának a címe, annyira változatos és sokszínű ez a tó, ahol az épített és a háborítatlan természeti környezet egyaránt megtalálható, és tökéletes harmóniában vannak egymással. A túra során az egész tavat körbe evezhetitek és minden fő látványosságot megnézhettek, a végén pedig a lemenő napban gyönyörködhettek!

És hogy mi lesz az útvonal?

A túra kezdetén a Tatai vár felé vesszük az irányt, így eddig soha nem látott szemszögből csodálhatod meg a város jelképét, és a tóparti sétányt is egy teljesen új nézőpontból figyelheted meg!

Elevezünk a 230 évnél is öregebb platánfa mellett, mely 2014-ben az Év fája címet is elnyerte hazánkban, az Európai Év Fája versenyben pedig második lett.

Megcsodáljuk a platánfa árnyékában a vízből kimagasló Keresztelő Szent János szobrot.

Ezután folytatjuk utunkat a gyönyörű fákkal övezett sétány mellett.

Tovább evezünk a nádasok mentén, mígnem eljutunk a tófarokba.

Itt beevezünk a szigorúan védett öbölbe, mely számos védett madárfajnak ad otthont és csodaszép tavirózsák tarkítják a víztükröt.

Ezután az Által-ér befolyása következik, amin olyan érzés kerít majd hatalmába, mintha egy folyón lennél, visszafelé evezve pedig a lenyugvó nap sugarai átszűrődnek a folyóba hajló fák lombjai között, ami egy fantasztikus látvány.

Az Által-érről kiérve megcsodáljuk a templomtorony és gimnázium sziluettjében lemenő napot, majd visszaevezünk a kölcsönzőbe.

A túra összesen kb. 6-7 km evezést takar, ám mindezt nagyon kényelmes tempóban teljesítjük, így a kezdőknek sem kell aggódni! Általában 2-2,5 óra alatt lazán teljesíthető a túra.

 

A túrán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

𝐁𝐄𝐉𝐄𝐋𝐄𝐍𝐓𝐊𝐄𝐙𝐄́𝐒:

☎️ +36 30 211 3497

💬 m.me/oldlakesup

📩 info@oldlakesup.hu (legalább 1 nappal korábban)

Távolság:
Budapesttől: 60+ Km
Tatától: 1+ Km