Hogy hol kóstolhatod 2019. tortáját, arról rövidesen beszámolunk!

Több mint fél kiló málnát kell beledolgozni az idei nyertes Magyarország Tortájába, amely a Boldogasszony csipkéje fantázianévre hallgat.

Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotását, a Boldogasszony csipkéje nevű kreációt választották meg az ország tortájának 2019-ben. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Gyuris László szegedi cukrászmester nyerte a Kicsi Gesztenye tortával.

Az idei nyertes torta készítője tavaly bronzérmet nyert, idén azonban a legjobbnak bizonyult.

A Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezése. Nevét csipkézett leveleiről kapta és ízletessége mellett gyógyhatása is figyelemre méltó, magas vitamintartalma miatt az egyik legegészségesebb gyümölcsünk. A nyertes torta mindegyik rétegében megtalálható ez a rendkívül ízletes gyümölcs, egy torta több, mint hatszáz gramm málnát tartalmaz.

Fotó: HVG

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdeti meg, párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel. Idén Gyuris László, a szegedi A Cappella Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere győzött a Kicsi Gesztenye elnevezésű kreációjával. A torta ízvilágát a gesztenye alapozza meg, melyet a kellemesen savanykás áfonya és a mogyorós ropogós teszi teljessé. Az édesség tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja, amit koronaszerűen vesznek körbe a csokoládé ívek.

Írja a HVG.hu