A Footour Futó, kerékpáros és Triatlon Sportegyesület valamint Tata Város Önkormányzatának szervezésében rendezik meg a látványos sporteseményt, amely először 2017-ben mutatkozott be. Akkor még csak középtávon folyt a küzdelem, tavaly azonban már két távon versenyeztek a jelentkezők. Újdonság, hogy az idei, harmadik verseny szombati napján Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot rendeznek.

Tata idén már 3. alkalommal ad otthont nagyszabású triatlon versenynek, augusztus 31-én és szeptember 1-én ugyanis városunkban rendezik az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Amatőr Magyar Kupát. Az eseményről augusztus 7-én tartott sajtótájékoztatót Michl József Tata polgármestere, Dr. Maszlavér Petra Naszály polgármestere és Róth Balázs, a Footour SE elnöke.

Michl József polgármester a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: – külön gratulálunk a Footour SE-nek azért a sportszakmai elismerésért, amelynek nyomán idén már országos bajnokságot hoznak városunkba. Nagyon jó dolog az, ha nem csak magunknak tudunk versenyeket szervezni, hanem másokat is ide tudunk vonzani, hiszen ezen a megmérettetésen a versenyzők többsége nem tatai lesz. Mára elmondhatjuk, hogy Tatán évente három nagy verseny is zajlik, a triatlon mellett a Minimaraton és a Strandröplabda OB, melyek mind magas színvonalon megrendezett, látványos események. A polgármester hozzátette, kéri és köszöni az itt élők türelmét, hiszen a versenyhétvégén forgalomkorlátozásokra kell majd számítani, melyekről időben részletes információt kapnak a tataiak.

A verseny Tata számos útvonala mellett idén is érinteni fogja Naszályt. Dr. Maszlavér Petra Naszály polgármestere köszönetét fejezte ki azért, hogy a település ismét részese lehet a viadalnak, hiszen az ott élők nagy izgalommal várják az eseményt, melynek lebonyolításáért számos önkéntesük felel majd.
A versenyközpont a Kastély téren lesz, a rajt az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ mellett zajlik, onnan indul az úszás, s a sportolók a Keresztelő Szent János szobornál jönnek ki a vízből, ezt követően kerékpárra szállnak. A kerékpárosok a Rákóczi út-Kossuth tér- Komáromi utca- Naszály útvonalon fognak haladni, majd visszafordulnak Tatára, végül az Öreg-tó partján futnak.

További információkért katt IDE! 

Távolság:
Budapesttől: 60+ Km
Tatától: 1+ Km

Kristály Imperial Hotel