A madárvonulás lenyűgöző látványossága a Tatai vadlúd sokadalom fő attrakciója, mely a köré szerveződő programokkal együtt a rendezvényt Magyarország legnagyobb látogatottságú természetvédelmi fesztiváljává teszi. A rendezvény alappillérei a reggeli és esti vadlúdhúzás megtekintése, a teleszkópos madármegfigyelés, a madárgyűrűzési bemutató, az országos madármegfigyelő versenystb… A helyi, illetve hazai termelők és kézművesek kirakodóvására, mind a Tatai vadlúd sokadalom azon alapelve mentén kerültek a rendezvény programkínálatába, mely szerint Magyarországon vannak értékek, és fontos megmutatni az embereknek ezeket.  Európán belül hazánk még zöld szigetnek számít, és a rendezvény szervezőinek hite szerint összefogással az is maradhat.

A Vadlúd Sokadalom főbb programjai idén, november 30-án, szombaton lesznek, az előző este érkezők számára már péntek estére 2 madaras témájú előadással készülnek a szervezők. Ezek az Öreg-tó Club Hotelben lesznek megtartva 20 órától.A Vadlúd Sokadalom alapvetően egy szabadtéri fesztivál. A november végi időjárás eddig általában kedvezően alakult, de réteges és vízálló öltözékkel, valamint meleg, vízálló és kényelmes lábbelivel készülni mindenképpen érdemes!

 

A Tatai vadlúd sokadalom 2001-ben az MME Komárom-Esztergom Megyei Csoportjának civil kezdeményezésre jött létre, és alapjaiban tér el a Magyarországon megrendezésre kerülő egyéb fesztiváloktól. A javarészt önkéntes munkából szerveződő nagyrendezvény sokkal inkább tekinthető egy fenntarthatósági természetvédelmi mintaprojektnek, mint egy hagyományos értelemben vett fesztiválnak. Mégis fesztivál és ünnep ez az egyre népszerűbb sokaknak a természet ünnepét jelentő rendezvény. A rendezvény szervezői minden évben igyekeznek a természetvédelem kalapjába összegyűjthető témákból és programokból a legkreatívabb egyveleget összeállítani.

A Vadlúd Sokadalom legkönnyebben az Építők parkja felől közelíthető meg, mely a Tatabánya felől bevezető 1. számú főútvonalról nyílik (Tatabánya felől az első közlekedési lámpás kereszteződésnél). Közvetlen a parknál van néhány parkolóhely, de autóval érkező vendégeink a környező utcákban, vagy Tata legutolsó utcájában (Fáklya utca) is leparkolhatnak.

 

PROGRAM

Távolság:
Budapesttől: 60+ Km
Tatától: 1+ Km