Szinte még le sem hullottak a levelek a tőkékről, és már itt is van az újbor szezon. A könnyed, friss zamatú borok kedvelőinek kedvező időszak. A rozék és az Irsai Olivér szőlőből készült borok ekkor vannak igazán erejük teljében. Az üde gyümölcsös és virágos ízvilág ekkor teljes bennük igazán. Partnerünk, a Hilltop Borhotel és Étterem csapata külön hangsúlyt fektet az új borok bemutatására. Ezek a borok az üzletek pocairól még nem vehetők el, viszont az étterem kínálatát már most színesítik. Nem csak ízében de megjelenésében is üde fogásokat ajánlanak a 2019-es rozé és Irsai mellé a neszmélyi Meleges hegyen.

Tudtad?

A borok is élnek. Állandó fejlődésen mennek keresztül, akár csak mi emberek. Egyes boroknak jól áll az idő és a deresedő halánték, másoknak viszont egyáltalán nem. Ilyenek a könnyed, gyümölcsös borok, például az Irsai Olivér és a rozék. Javasoljuk tehát, hogy ezeket az amúgy közkedvelt borokat lehetőleg frissen fogyasszátok.

Ideális hőmérsékletük:
száraz fehérborok: 8-10 C
rozé borok: 9-11 C

Távolság:
Budapesttől: 60+ Km
Tatától: 10+ Km