A Giro d’ Italia 2020-ban mindamellett, hogy áthalad Magyarországon több települést is érinteni fog. Köztük Tatát is! A verseny beharangozó programjai közé tartozik a Rózsaszín Fények Éjszakája. Ebből az alkalomból, illetve annak okán, hogy alig 100 nap választja el hazánkat a Giro-tól rózsaszín ruhát ölt a Tatai Vár és országosan több nevezetes épület.

A versenyt közel 200 országban, több mint 800 millióan követik nyomon a tv képernyők előtt. A helyszínen, Olaszország útjain napról-napra százezrek figyelik és biztatják a versenyzőket. A megmérettetés 21 szakaszból áll, 22 csapat 176 kerékpárosa áll majd rajthoz. Idén május 9. és 31. között rendezik meg a versenyt, melynek első három napján Magyarországon halad át a mezőny. Az első napon Budapesten egyéni időfutammal indul a verseny, a második napon május 10.- én a Budapest – Szentendre – Esztergom -Tata – Pannonhalma – Győr útvonalon, míg a harmadik napon a Székesfehérvár – Veszprém -Tihany –  Hévíz – Nagykanizsa távon kerékpároznak végig. Tatán, május 10 – én délután 15:30 és 15:45 között szurkolhatunk a sportolóknak. A kerékpárosok Agostyán felől érkeznek, majd a Somogyi Béla úton át jutnak el a körforgalomhoz. Onnan, az Ady Endre úton haladnak néhány métert és befordulnak a Bartók Béla útra. A Május 1. útra a Művelődési Központ után a benzinkútnál hajtanak rá, ott egy hosszú egyenes szakasz következik, amelyen gyorsasági hajrá is lesz. A várost Kocs felé hagyja el a verseny.

A kerékpárverseny hivatalos színe a rózsaszín, ezért azokon a településeken, ahol májusban áthajt majd a mezőny, egy jellegzetes épületet világítanak meg ebben a színben. Csütörtökön 17:00 és 19:00 óra között a Tatai Vár Öreg-tó felőli oldala ragyog majd rózsaszínben, érdemes lesz tenni egy sétát a tóparton, a szervezők várják az érdeklődőket a helyszínen.
Rózsaszínbe öltözik többek közt: Hegymagas, Balatonfűzfő, Zalakaros, Tata, Tarján és Budapesten szuper programokkal készülnek a városligeti Műjégpályán!

BUDAPEST – CORLEONE TENGELY

BUDAPEST – CORLEONE TENGELY

Régiónk lassan bringaverseny nagyhatalommá avanzsál. Az idei Tour de Hongrie után 2020-ban A Giro d’Italia érkezik hozzánk. A Giro d’Italia  a második legrangosabb kerékpáros körverseny a Tour de France után, amelyet évente rendeznek meg.

A Rózsaszín Fények Éjszakája tatai helyszíne