Tatabánya és a Turul környéke új vendéglátóhellyel gazdagodott. Megnyílt ugyanis a Walter Étterem & Rendezvényház. A Közelben található Szelim-barlang és a Turul emlékmű már így is rengeteg látogatót vonzott a környékre. Ennek az új étteremnek köszönhetően, ráadásul már egy kellemes  és magával ragadó panorámás ebéddel is összeköthető a túra! Az étteremhez borbolt is társul, ahol a mintegy 150 hektáron elterülő Neszmélyi borvidék izgalmas tételei vásárolhatók meg.

Látnivalók a környéken:
Turul-emlékmű: A város fölé magasodó Kő-hegy kiugró mészkőszirtjén áll a 1907-ben, a bánhidai csata emlékére állított emlékmű. A 8 m magas, kövekből épült talapzaton álló, a karmai közt Árpád kardját tartó és a fején koronát viselő turul közel 15 méteres szárnyfesztávjával Európa legnagyobb fémből készült madara. Az emlékmű Donáth Gyula szobrászművész tervei alapján készült, 1992. évi felújítása pedig Madarassy Walter művész nevéhez kapcsolódik, aki után az éttermünk is kapta nevét.

Szelim-barlang: A Kőhegy oldalában 310 méter magasan, a Turul-emlékműtől 200 méterre található. A környék legszebb kirándulóhelye. Mintegy 45 méter hosszú, 12-14 méter széles, több oldalága és két bejárata van. A 40 ezer éves barlangot az 1930-as években kezdték feltárni, benne az ősember kőszerszámaira és csontjaira bukkantak. A legenda szerint a török hódoltság idején Szelim szultán a barlangba menekült hét falu népét a bejáratnál rakott máglya füstjével megfojtotta.

Foglaljon szállást az ország legrégebben üzemelő hotelében!

A Tata központjában álló, megújult műemlék épület Magyarország legrégebben működő szállodájaként fogadja a hazai és külföldi Vendégeket, ma is ugyanazzal az eleganciával és nyugalommal, amivel az Esterházyak idején. Szállodánk kétszintes mélygarázzsal, étteremmel, borbárral, relaxációs wellness és medical centerrel, valamint vendégszerető személyzettel várja az idelátogatókat.