Március 7-én már 18. alkalommal várják a szervezők határon innen és túlról az érdeklődő fiatalokat és gyakorló felnőtteket az ország legnagyobb gasztronómiai versenyére a Farsang Kupára, a tatai Güntner Aréna Városi Sportcsarnokba.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségen belül a Tata és Környéke Regionális szervezet szakács, cukrász, felszolgáló/pincér – terítési verseny, pék szakmákban, koktélversennyel egybekötve rendezi meg az eseményt.

A Farsang Kupa évek óta Magyarország rangos megmérettetései közé tartozik, a versenyzők egy része már világversenyeken is dobogós sikereket szerzett. Mint minden évben, a Farsang Kupa 2020-ban is ingyenesen látogatható az érdeklődők számára március 7-én 12 és 17 óra között. A hivatalos megnyitó a nagyközönségnek 12 órakor kezdődik, az élőben zajló versenyek mellett bemutatókkal várják a látogatókat, például workshoppal “kenyér” témakörben, valamint koktél és izgalmas cukrászati bemutatókkal. Idén igazi kuriózum, hogy több cukrász is elhozza Tatára a február 14. és 19. között megrendezett stuttgarti IKA Culinary Olympics-ra (Kulináris Olimpia, 60 ország 2.000 versenyzőjével a világ legnagyobb gasztronómiai megmérettetése) készített és érmet nyert versenymunkáját.

A rendezvény helyszíne a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok Tata, Kőkút köz 2.