2019-ben nagy hatalmas népszerűségnek örvendtek a Hódító Túrák, amelyek segítségével minden kirándulni vágyó megismerhette Komárom – Esztergom megye számos nevezetességét. Közeleg a tavasz, és a szervezők már most számos újdonságról rántották le a leplet. Ahogy az elmúlt évben, úgy idén is beszámol majd blogunk az aktuális túrákról és a regisztráció lehetőségéről.

2020-ban rengeteg újdonságot tartogatnak számotokra a szervezők. A Hódító Túra rendezvények egyik vezérfonala a környezettudatosság. A műanyag zacskókat papírzacskóra cserélik az ötletgazdák, és búcsút intenek a plasztik evőeszközöknek is. A helyüket papír tányér és bambusz evőeszköz veszi át. A papírhasználatot is minimálisra csökkentik, ezért e-oklevélre váltanak. (A kézzel fogható oklevél opcionálisan, pluszban igényelhető.)

Idén a rajt/cél zónában lesz zene, fesztiválhangulat, gyűjthető befutó ajándék és gasztronómiai kincsek, így minden túra kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó élményeket rejt. A távokat teljesítők egyedi hűtőmágnest kapnak ajándékba. Ha pedig mind a hat kiránduláson részt veszel, Súron meglepetéssel készülnek neked.

Frissített útvonalakkal készülnek, amik a korábbi évekhez hasonlóan, profi módon kijelöltek. A korábbi évektől eltérően azonban innen is száműzik a műanyag poharakat. Arra kérnek, hogy hozd magaddal saját kulacsodat, amit fel tudnak tölteni innivalóval. Ha esetleg otthon hagytad, repoharat tudsz majd vásárolni, ami akár minden további rendezvényen társad lehet. Egyes helyszíneken a helyi termelők finomságait is meg lehet kóstolni. A természetjárás során előfordulhat, hogy valaki egészségügyi ellátásra szorul, ezért a túrán orvosi felügyelettel is készülnak. A rendezvényen készült fotókat a Hódító Túrák Facebook oldalán teszik majd közzé és onnan szabadok felhasználók lesznek.

 

Új helyszínek és időpontok

A 6 helyszínből álló túrasorozaton idén is megcélozzák a tavalyi létszámot és bíznak benne a Hódító Túrák szervezői, hogy az érdeklődésetekkel ez könnyen sikerülhet.

 

Az idei állomások:

  1. 2020. május 2. Kesztölc – Klastrompuszta Túra
  2. 2020. május 30. Tata – Tókerülő Túra
  3. 2020. június 27. Dorog – Éjszakai Túra
  4. 2020. szeptember 5. Tatabánya – Gerecse Kapuja Túra
  5. 2020. október 4. Lábatlan – Kincskereső Túra
  6. 2020. október 24. Súr – Lombkorona Tanösvény Túra

Kedvezmények:

7 éves kor alatt a gyermekek számára a részvétel ingyenes

  1. gyermek után extra kedvezmény

Az idei évben újdonságként, kedvezményes bérletvásárlásra is van lehetőség.

EARLY BIRD AKCIÓS BÉRLETEK március 1-től elérhetők!

A 2020-as célokról így írnak a szervezők:

A célunk az, hogy mindenki számára élvezhető, kellemes, aktív kikapcsolódást nyújtsunk. Ahogy fentebb írtuk, az idei év számos újdonságot tartogat, amelyet mi, a szervezők, igyekszünk 100%-osan teljesíteni. Biztosan nektek is vannak szuper ötleteitek, amire mi nagyon kíváncsiak vagyunk. Küldjétek el nekünk az info@hoditoturak.hu e-mail címre és a legérdekesebbeket megvalósítjuk közülük.

A résztvevőknek mindössze két feladata van. Az egyik, hogy a weboldalunkon található nevezési felület segítségével regisztráljanak az esemény(ek)re, a másik pedig, hogy eljöjjenek, és jól érezzék magukat a családjuk vagy barátaik körében. Találkozzunk idén is a Hódító Túrák állomásain és fedezzük fel együtt Komárom-Esztergom megye értékeit!