Következő borászatunk a sorban szintén a Neszmélyi borvidék egyik oszlopos tagja.
A Kősziklás Dunaszentmiklóson található. A pincészet, a közeli Kősziklás dűlőről kapta nevét. Elsősorban reduktív borok jellemzik a Kősziklás kínálatát.
Az eljárás a fogyasztók elvárását igen jól tükrözik. A kezdetben pár ezer palackkal dolgozó pincészet mára megsokszorozta teljesítményét, éves termelésük eléri a százezer palackot.

A preferált borkészítési eljárásnak megfelelően az üde, gyümölcsös jegyeket hordozó szőlőfajták képezik a kínálat javát is. A reduktív fajták közül a Olaszrizling, Királyleányka, Sauvignon blanc, Rizlingszilváni, Irsai Olivér, Sárga muskotály, rozék közül a Pinot noir és a Kékfrankos kerülnek palackba. Az utóbbi években az újítások és a kísérletező kedv jegyében a hordós erjesztésen is egyre nagyobb a hangsúly a Kősziklásnál. A „fahordós fajták”-ból Rajnai rizling, Chardonnay, Pinot blanc, Hárslevelű, Juhfark és Furmint, vörösborokból Pinot noir és Kékfrankos képezi a szortimentet.

2019-ben, a világ legjelentősebb roséversenyén franciaországi a Le Mondial du Rosén remekelt a pincészet. Itt érdemelt ki arany minősítést a Kősziklás 2018-as Pinot Noir rozéja. A versenyen arany és ezüstérmekkel díjazzák a kiemelkedő tételeket. A kiosztott érmek száma nem haladhatja meg a nevezett tételek a 30 százalékát. A versenyre meghívott borász, nemzetközi borbíráló és szakújságíró zsűritagok között magyar bírálók is évről-évre részt vesznek.Mivel a reduktív borok, főként a könnyedebb rozék élettartama viszonylag rövid, ezért mi most inkább a legfrissebb, 2019-es Pino Noir Rozét ajánljuk Nektek!
A bor ízében nagyon gyümölcsös és kirobbanó. Illata olyan, mint amikor friss málnába szagolsz! A könnyed bor mellé hasonlóan könnyed ételt javaslunk!