Mivel legutóbb egy rozét emeltünk az égig, ezért mostani receptajánlatunkat is igyekeztünk rozékompatibilissé tenni. Egy száraz rozéban elegendő sav van ahhoz, hogy saláták mellé jól passzoljon. A hal elég könnyű fogás ahhoz, hogy ne csapja agyon a rozé könnyedségét, ráadásul a málnás jegyek szépen harmonizálhatnak a paradicsommal. Így tehát egy mozzarellás tonhalsalátát hoztunk mára karantén gasztro rovatunkhoz. Vigyázat! A párosítás napsütést igényel, így elsősorban kerttel vagy erkéllyel rendelkező olvasóinknak javasoljuk fogyasztását! 😊

Hozzávalók 2 személyre:

1 db Tonhalkonzerv

1 csomag mozzarella

1 csomag madársaláta

koktélparadicsom ízlés szerint

kalandvágyóknak californiai paprika ízlés szerint

néhány szem olívabogyó

joghurt vagy olívaolaj

A recept elkészítése nagyon egyszerű. Előételnek és főételnek is remek lehet, ráadásul még extra kiegészítőket is adhatunk hozzá. A Tonhalkonzervet és a mozzarellát felkockázzuk, a salátához keverjük. A paprikát szintén kockázva hozzáadjuk a salátához. A koktélparadicsomot szintén darabolva keverjük az eddigiekhez. Koktélparadicsom helyett vagy mellett adhatunk szárított paradicsomot is salátánkhoz. Következik az olívabogyó, végül az öntet. Öntetnek az olívaolajat javasoljuk, de a natúr joghurt is szépen harmonizál majd a rozékoz.