Oké-oké… Jogos a felvetés, hogy mi van azokkal, akik nem tartják magukat borissza embernek… Azoknak sem kell kétségbe esni, hiszen az Etyeki Sör szintén elérhető a környéken, ráadásul webshopból is vásárolhatsz. A fővárosban és környékén tömörülő kisüzemi sörfőzdék kétségtelenül hatalmas változást generáltak a hazai sörpiacon is. De nem kell feltétlenül Pestig menni, ha úgynevezett (bár mára szitokszónak számít lassan…) kézműves sört kóstolnátok. Etyeken a főzdében karanténon kívül örömmel tartanak csoportos bemutatót, illetve sörkóstolót is. A sörfőzde alapítói élelmiszermérnökök, akik belga ösztöndíjuk során kerülhettek mélyebb kapcsolatba a sörfőzés világával. Etyeken folyamatosan kutatják az új alapanyagokat és ízeket. Saját bevallásuk szerint:

…Hiszünk abban, hogy jó sört, csak jó alapanyagból lehet készíteni. Már az alkimisták is tudták, hogy az arany előállításához, nem meglepő módon aranyra van szükségük. Mi is így gondoljuk.  A mi aranyunk a Maris Otter maláta, az ale sörök legjobb minőségű alapanyaga. Ebből készítjük söreinket, amiket aztán a legfinomabb komlókkal fűszerezünk…

Ahhoz, hogy ne a leg meghökkentőbb sörökkel kezdjünk, javaslatunk a Bohém Pilzenire esett a szortimentből. Egy pils típusú sör nehézsége egyszerűségében rejlik, ugyanis az intenzív komlók nem rejtik el az esetleges hibákat olyan könnyen, mint mondjuk egy IPA esetén. A Bohém Pilzeni nagyszerű ivósör a hétköznapokra. Bohémia lankás tájairól származik az az árpa és komló, mellyel ezt a tradicionális Pilzenit készítik. Alapját a Bohemian Pilsner maláta adja, melyet világos kristálymalátával tettek testesebbé, és ez adja a sör meleg, aranysárga színét. A kerek, de hangsúlyos komló ízt a tradicionális Perle és Saaz komlózás biztosítja.

Hover Box Element

Kristály Imperial Hotel **** “Az ország legrégebben működő szállodája”

A Tata központjában álló, megújult műemlék épület Magyarország legrégebben működő szállodájaként fogadja a hazai és külföldi Vendégeket, ma is ugyanazzal az eleganciával és nyugalommal, amivel az Esterházyak idején. Szállodánk kétszintes mélygarázzsal, étteremmel, borbárral, relaxációs wellness és medical centerrel, valamint vendégszerető személyzettel várja az idelátogatókat!