Ha már legutóbb sörrel barátkoztunk, jöjjön egy fogás, ami garantáltan magával ragad már az eső pillanatban, ráadásul az elkészítés alatt és után is passzol hozzá a könnyed Pils típusú sör. Grill kedvelők, most ti lesztek előnyben! A kijárási korlátozások alatt kifejezetten javasoljuk, hogy a kertben, a teraszon, az erkélyen ugorjatok neki az elkészítésnek! Nem is csigázunk benneteket tovább. Íme egyik kedvenc smoker kajánk, a pork belly burnt ends!

Lássuk, mire is lesz szükség 4 fő esetén…

  • 2 kg császárhús
  • bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 300 ml almaecet, almalé
  • 250 g bbq szósz
  • 100 g méz
  • 100 g vaj

Előkészítési idő: kb 30 perc                 Főzési idő: kb 6 óra

Elkészítés

  1. A császárhúsról távolítsuk el a bőrt (persze sokan szeretik, ha rajta marad), majd vágjuk egységes 2×2 vagy 3×3 cm-s kockákra.

 

  1. A húsra öntsük rá az olajat és forgassuk át alaposan SPG (só, bors, fokhagyma) fűszerezéssel. Az arányok egységesek. 1 kanál só, 1 kanál őrölt bors, 1 kanál fokhagymapor (ízlés szerint használjuk). Ezután pihentessük hűtőben egy éjszakára.

 

  1. A pellet grillsütőt állítsuk 110-120°C fokra és helyezzük a rácsokra a pácolt császárhúsokat kb. 3 órára. 2-3x érdemes átfújni almalé/almaecet 1-1-es arányú keverékével.

 

  1. Az idő letelte után tegyük a kockákat egy tepsibe, majd öntsük rá a barbecue szószt, mézet, vajat, de még akár egy kis whisky-vel is megkoronázhatjuk. Keverjük össze, majd a tepsit fedjük le alufóliával és újabb 1 órán keresztül süssük ezen a hőmérsékleten.